Over mij

De trainer

Mijn naam is Astrid Westendorp en ik geef weerbaarheidstrainingen aan kinderen en jongeren. Naast het geven van trainingen ben ik werkzaam als persoonlijk begeleidster op een buitenschoolse opvang voor kinderen met een verstandelijke beperking.

In 1996 heb ik de opleiding SPH (sociaal pedagogische hulpverlening) afgerond en ik heb sindsdien altijd met kinderen en jongeren gewerkt. Ik heb zowel op een regulier kinderdagverblijf als op een dagverblijf voor kinderen met een verstandelijke beperking gewerkt. Om mijzelf verder te ontwikkelen ben ik de opleiding toegepaste psychologie gaan volgen met als specialisatie onderwijs en ontwikkeling.

Tijdens deze studie ben ik werkzaam geweest bij de kindertelefoon. Twee jaar lang heb ik een luisterend oor kunnen bieden aan kinderen die belden om te vertellen waar ze mee zaten. Een van de onderwerpen waar veel voor gebeld werd, was pesten. Omdat ik graag meer wilde bieden aan kinderen en jongeren die gepest werden ben ik terecht gekomen bij Stichting Omgaan met Pesten. Deze stichting heeft de Sta Sterk Training ontwikkeld. Een training die mij enorm aanspeekt omdat de Sta Sterk Training kinderen praktische handvatten geeft om met vervelende situaties om te gaan. De trainingen zijn afwisselend en interactief, waarbij spelelementen een belangrijke plaats inneemt. 

Naast het werken met kinderen ben ik dol op dieren. Omdat dieren een positieve invloed hebben op kinderen en jongeren ben ik me gaan verdiepen in dier ondersteunende begeleiding. Hiervoor  heb ik de cursus oplossingsgerichte animal assisted interventies (AAI) gevolgd en Vida. Een weerbaarheidstraining waarbij de hond als o-trainer wordt ingezet.


In mijn trainingen speel ik in op de leerwensen van de deelnemers en maak ik zo veel mogelijk gebruik van hun eigen praktijksituaties zodat ze de training beter kunnen toepassen in hun eigen omgeving.


Ik ben aangesloten bij Stichting Omgaan met Pesten en lid van de Vereniging van Trainers van deze stichting.

 

De praktijk

De trainingen worden gegeven vanuit mijn praktijk aan huis. Bij grotere groepen of meerdere aanmeldingen verder weg kan uitgeweken worden naar een andere lokatie. De intake, individuele en duo trainingen vinden altijd plaats in de praktijk.